Handige tips voor hardlopen in de zomer!

Hardlopen met Evy in de zomer!Wanneer de warme maanden van het jaar aanbreken heeft je lichaam vaak moeite met de trainingen die je afwerkt. Het is daarom belangrijk dat wanneer je in de lente en zomer wilt gaan hardlopen met Evy rekening houdt met een aantal factoren. Warme omstandigheden kunnen namelijk onplezierig zijn om in te lopen omdat bijvoorbeeld in het begin de huidporiën dicht blijven zitten waardoor niet heel gemakkelijk warmte af kunt voeren.

We hebben daarom een aantal tips op een rij gezet die hardlopen met Evy in de zomermaanden een stuk plezierig zullen maken! Neem de volgende tips in acht en je zult zien dat hardlopen in de zomer je makkelijker afgaat!

Drinken
Het allerbelangrijkste wanneer je wilt gaan hardlopen in de zomer is om voldoende vocht tot je te nemen. Uit onderzoek is gebleken dat bij zware inspanning het lichaam tot één liter vocht per uur kan verdienen. Wanneer je een Evy hardlooptraining afwerkt kan daarom het vochtverlies weleens oplopen tot driekwart liter!

Drink daarom altijd meer dan voldoende voor, tijdens en na de hardloop training. Op deze manier zorg je ervoor dat je lichaam voldoende vocht heeft om de vochtbalans in het lichaam op peil te houden. Hierdoor zullen ook de prestaties tijdens het hardlopen niet achteruit gaan!

Keuze van hardloopkleding
De keuze voor je kleding die je draagt tijdens het hardlopen is erg van belang in de zomer. Het is aan te raden om dunne, luchtdoorlatende kleding aan te trekken tijdens de Evy trainingen. Gebruik absoluut geen katoen, omdat deze stof teveel vocht opneemt tijdens je training. Daarnaast is het verstandig om witte kleding te dragen, omdat deze minder warmte vasthoudt dan andere kleuren.

Zorg er ook voor dat je na het hardlopen zo snel mogelijk je natte kleding uitdoet. Droge kleren zorgen er namelijk ook voor dat je sneller afkoelt!

Hardloop route
Door vooraf over de route na te denken over de route die je wilt lopen kun je ook een hoop ongemakken voorkomen. Kies er bijvoorbeeld voor om een training af te werken in een bosrijke omgeving, waar het vaak koeler is door de beschutting van de bomen. Hardlopen over asfalt in de zomer is minder verstandig, omdat asfalt een hoop warmte vasthoudt.

Alternatieve trainingen
Je hebt bewust gekozen voor hardlopen met Evy, en hebt zelfs de stap genomen om de podcasts van hardlopen met Evy te downloaden. Soms is het echter aan te raden om alternatieve trainingen af te werken in plaats van hardlopen. Als de temperaturen erg hoog zijn kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te gaan fietsen. Door de rijwind die je tijdens het fietsen hebt krijg je het minder snel warm!

Volg deze handige tips op, zodat je ook tijdens de warme zomermaanden de motivatie houdt om de blijven hardlopen!