Hardlopen met Evy in de winter? Dat kan!

Hardlopen met Evy in de winterVeel mensen starten met hardlopen in de zomer, omdat dan het weer zacht is en de omstandigheden ook prima zijn. In de winter is het echter ook prima mogelijk om te gaan hardlopen! Niets is mooier dan lekker een training van Evy af te werken in de vroege ochtend in een park in de wintertijd. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, en dat is niet alleen de keuze voor de kleding. Op deze pagina zullen we een aantal belangrijke punten doornemen zodat je ook in de winter lekker kunt blijven hardlopen met Evy!

Gebruik thermo kleding wanneer je gaat hardlopen met Evy
Thermo kleding heeft twee belangrijke functies: Het voert vocht weg en zorgt er daarnaast voor dat je warmte vasthoudt. Op de juiste temperatuur blijven en geen vocht op je lichaam hebben is erg belangrijk wanneer je gaat hardlopen in de winter. Gebruik daarom geen katoenen shirts om te gaan trainen, want deze voeren geen vocht af en houden ook geen warmte af.

Trek niet teveel kleding aan!

Als het koud is ben je snel geneigd om extra lagen aan te trekken wanneer je wilt gaan hardlopen. Vaak is het echter niet nodig om echt extra kleding aan te trekken, omdat door de inspanning het lichaam binnen korte tijd veel warmte zal produceren. Wanneer je het te warm krijgt tijdens het hardlopen met Evy gaat dit ten koste van je prestaties. Vaak is het genoeg om een thermo laag en een laag met lange mouwen aan trekken.

Handschoenen zijn vaak ook niet praktisch, aangezien de meeste hitte wordt gegenereerd in je handen. Hierdoor zullen je handen snel te warm worden en moet je de rest van je training afwerken met een paar handschoenen welke je eigenlijk niet nodig hebt.

Griep? Sla een training over!

Griepering of koortsig? Ga dan absoluut niet hardlopen met Evy. Naast dat het gevaarlijk voor je gezondheid is kan een lagere weerstand ook hardloop blessures in de hand werken. Hervat de Evy trainingen pas weer nadat je een aantal dagen koortsvrij bent. Maak je geen zorgen over je conditie, deze zul je echt niet binnen een week verliezen!

Hou rekening met de omstandigheden!

Ga altijd met een goede voorbereiding trainen. Let op zaken als de weersverwachting, temperatuur en de route die je gaat lopen. Niets is vervelender dan te gaan hardlopen met Evy op een route die bijvoorbeeld glad is of vol met sneeuw ligt. Kies daarom altijd in de winter voor de wat grotere wegen, deze worden vaak beter onderhouden waardoor er bijvoorbeeld minder kans op gladheid is.

Ga met goede verlichting op weg!

Niets is zo belangrijk dat mede verkeersdeelnemers je kunnen zien wanneer je aan het hardlopen bent. Het komt regelmatig voor dat hardlopers worden aangereden in de avond omdat ze in een compleet zwart tenue een training aan het afwerken zijn. Koop een paar kleine fietslampjes, of een hesje met reflectoren. Op deze manier ben je zichtbaar voor anderen, en kunnen zij ook rekening met je houden onderweg!