Rennen met Evy, iets voor jou? Zeker weten!

Er zijn veel mensen die willen gaan rennen met Evy, maar simpelweg niet weten waar zij moeten beginnen of waar ze rekening mee moeten houden. Wij gaan je op weg helpen zodat jij net zoals vele anders kunt gaan rennen met Evy, want zeg nou eerlijk: Er is niets zo lekker als een uurtje in de buitenlucht aan de conditie werken. En wellicht val je van al dat rennen ook nog wel een paar kilo’s af!

Om te beginnen: Wat is rennen met Evy precies?

Evy is een leerzame manier om in contact te komen met hardlopen. Door de podcasts van Evy te gebruiken kun je je trainingen gaan opbouwen waardoor je op een gecontroleerde manier leert te rennen met Evy. Wanneer je deze lessen volgt zul je zien dat je conditie met grote stappen vooruit zal gaan. Dit heeft te maken met het interval principe waar rennen met Evy op is gebaseerd. Door rennen en wandelen te combineren wordt een ultieme combinatie geschapen die zorgt voor snelle resultaten!

Iedereen heeft een eigen reden om te gaan rennen met Evy!

Heerlijk rennen met Evy!Het is vooral belangrijk dat je dit avontuur aangaat voor jezelf. Iedereen heeft zijn eigen motivatie om te gaan rennen met Evy. De een wil afvallen en denkt dat buiten lekker rennen de ideale manier is, een ander wil gewoon lekker actief bezig zijn! Er zijn natuurlijk nog meer redenen om te gaan beginnen met Evy, maar het is vooral belangrijk dat je het voor jezelf doet! Op deze manier blijf je gemotiveerd en zul je zien dat je ook echt beter in je vel gaat zitten als je met plezier gaat rennen met Evy.

Maar wat nu als ik toch me motivatie kwijtraak?

Iedereen die gaat rennen met Evy krijgt te maken met motivatie dipjes. Dit is volkomen normaal, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden zodat je de kans zo klein mogelijk maakt. Zo is het belangrijk om verschillende routes in je omgeving te hebben waar je je trainingen kunt afwerken. Zo is er iedere keer als je gaat rennen weer wat anders te zien en blijf je geprikkeld! Er zijn nog meer motivatie tips, die lees je in onze gids “Motivatie tips voor bij het hardlopen met Evy!”.

Wat moet ik doen voordat ik kan gaan rennen met Evy?

Voordat je daadwerkelijk gaat beginnen is het noodzakelijk dat je onder andere goede schoenen en kleding aanschaft, waardoor je comfortabel kunt gaan rennen. Hou ook rekening met het eten wat je vlak voordat je gaat rennen met Evy, want verkeerd voedsel of te snel na je eten gaan rennen kan zeer nadelig zijn. Wanneer je je hebt ingelezen in de factoren waar je rekening mee moet houden (een goed startpunt is ons artikel met tips voor de beginnende hardloper) is het ook belangrijk dat je de podcast van Evy download. Door middel van deze podcasts wordt tijdens het rennen door Evy het tempo aangegeven aan de hand van verschillende stijlen muziek.

Volg deze stappen in het begin en je bent klaar om te gaan beginnen met Evy!

Hoe groot is de kans op blessures als ik ga rennen met Evy?

Bij iedere sport is er kans op blessures. Wanneer je het schema van Evy volgt en ook de rustdagen opvolgt dan minimaliseer je de kans op blessures. Mocht je tijdens het rennen met Evy toch een blessure aanvoelen of last krijgen van bepaalde ongemakken dan is het vooral belangrijk om nog meer rust te nemen. Je kunt beter een dag langer rusten en zo fit blijven, dan door het rennen met Evy een langdurige blessure oplopen.

Mocht je toch een blessure oplopen ondanks alles, dan doe je er verstandig aan om deze tips te lezen: Wat te doen in het geval van een hardloop blessure?

Met andere woorden: Gewoon lekker gaan beginnen?!

Zoals ze zeggen, praatjes vullen geen gaatjes! Trek daarom de sportkleding aan, download de podcasts en ga lekker rennen met Evy! je zult zien dat je het echt leuk gaat vinden! Mocht je in de loop van de tijd meer informatie hebben over het rennen met Evy dan kun je op onze site terecht voor veel aanvullende informatie en achtergrond artikelen!