Tips voor motivatie!

Lastig om je motiveren? Dan hebben wij de motivatie tips voor je!Iedereen die begint met hardlopen met Evy zal vroeg of laat tegen motivatieproblemen aanlopen. Hoe leuk je het lopen ook vind, er zullen altijd dagen zijn dat je net wat minder hebt om je hardloopschoenen aan te gaan trekken en je training van Evy af te werken. Mocht je motivatie eens in een dal zitten, denk dan aan de volgende motivatietips, die je over je hardloop dip heen zullen helpen!

Bouw rustig op
Niets is zo verleidelijk dan af en toe eens een les van hardlopen met Evy over te slaan. Maar er komt een moment dat je een les overslaat, en je eigenlijk nog net niet toe bent aan de stap hogerop. Bouw daarom altijd rustig je trainingen op, en volg netjes een schema van de Evy hardloop trainingen. Op deze manier bouw je je conditie en de kracht van je lichaam op een verantwoordelijke wijze op, en zul je zien dat je alle trainingen goed moet kunnen volbrengen. Hierdoor zal je motivatie geen deuk oplopen, maar zul je juist alleen maar meer gemotiveerd worden om te blijven hardlopen met Evy!

Lees verhalen van mede hardlopers
Er zijn genoeg weblogs, Twitter accounts en Facebook pagina’s te vinden van mede hardlopers, die ervoor kunnen zorgen dat je je motivatie weer terugkrijgt. Door verhalen van anderen te lezen kun je elementen toevoegen aan je trainingen waardoor je plezier blijft beleven in het hardlopen. Google daarom eens naar weblogs van hardlopers, en lees de verhalen en tips van mede hardlopers!

Varieer je rondjes die je loopt
Altijd hetzelfde rondje lopen tijdens je Evy hardlooptrainingen kan op een gegeven moment saai worden. Je weet immers hoe ver je nog moet, waar de mooie uitzichten zijn, en waar het net een beetje bergopwaarts loopt en je het zwaar zult krijgen. Door meerdere rondjes in je trainingsarsenaal te hebben zal je lichaam zich beter ontwikkelen, omdat de belasting op je spieren bij ieder rondje anders is. Daarnaast doet verandering van spijs eten, waardoor je door te variëren minder snel je motivatie kwijtraakt om te gaan hardlopen!

Hardlopen moet leuk blijven!
De allerbelangrijkste tip om ervoor te zorgen dat je gemotiveerd blijft om te hardlopen met Evy is om plezier te houden in de trainingen! Wanneer je geen plezier hebt in hardlopen, dan zul je zien dat je vroeg of laat een keer stopt. Zonde van alle moeite en opgebouwde conditie! Zorg er daarom voor dat je plezier blijft houden in het hardlopen, en doe af en toe een stap terug als je lichaam dit aangeeft, door bijvoorbeeld een hardloop blessure. Wanneer je plezier blijft houden in je hardloop trainingen, dan zul je zien dat je mooie prestaties moet kunnen blijven neerzetten!